Школски календар:
2018
септембар
П У С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
СВИ ДОГАЂАЈИ


       ОШ "Јован Стерија Поповић"
Библиотека

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА

,,СТЕРИЈЕ

Библиотека ОШ ,,Јован Стерија Поповић“ просторно је мала, али садржи око 16000 књига. Она је место где сви наши ученици радо и свакодневно долазе. У оквиру наше библиотеке ради и библиотечка секција у којој се ученици, уз помоћ библиотекарке, упознају са вођењем картотеке и прављењем џепова за картоне евиденције. Ученици овде праве плакате у част годишњица рођења наших и светских писаца за децу, воде акције прикупљања књига, како у хуманитарним акцијама тако и за нашу школску библиотеку и учествују у свим пројектима школе. Оно што је задатак и задовољство секције је посета Сајму књига.

Библиотека организује књижевне сусрете са нашим писцима и песницима, међу којима је била и наша чувена песникиња Десанка Максимовић. Већ дуги низ година ученици имају прилику да се друже са Слободаном Станишићем, Весном Алексић и Недељком Попадићем. Угостили смо и Зорицу Илић, која је, са чешког језика, превела неколико занимљивих књига за децу и поделила утиске са ученицима.

Књижевни сусрети са Слободаном Станишићем и Недљком Попадићем

Књижевни сусрет са Зорицом Илић

  Библиотека ,,Вук Караџић“, уз подршку Скупштине општине Нови Београд, традиционално организује ,,Читалачку значку“, у којој сваке године учествује велики број ученика млађих и старијих разреда наше школе, уз подршку и помоћ библиотекарке. Општина Нови Београд награђује учеснике Читалачким значкама, а све остале ученике наша школа награђује пригодним књигама.

Поносни смо на радове наших ученика

 Оно на шта смо посебно поносни је наш Фестивал поезије деце песника ,,ИЗДАНЦИ“. Фестивал успешно траје већ 15 година и окупља све већи број талентоване деце.

Сваке године на Фестивал деце песника пристиже велики број песама из свих новобеоградских школа и наших братских школа ,,Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде и Вршца. Додељује се 15 награда (специјална награда, једна прва, три друге и три треће награде за ученике млађих разреда; специјална награда, једна прва, две друге и три треће награде за ученике старијих разреда).

 Од ове школске године библиотека користи електронски систем издавања књига. Ученици из библиотечке секције су, током прошле школске године, својим залагањем помогли да овај систем почне да се користи.