eTwinning

ETwinning projekat „Christmas lapbooks exchange”

Učenici šestog razreda, zajedno sa svojom nastavnicom engleskog jezika, Slavicom Predolac, učestvovali su u eTwinning projektu „Christmas lapbooks exchange”. U ovom projektu partner je bila škola u Poljskoj. Zadatak učenika bio je da na kreativan način pokažu kako se slavi Božić u njihovoj zemlji. Svaki učesnik u projektu napravio je lepbuk u kome je predstavio običaje karasteristične za svoju zemlju i lepbuk namenio jednom od vršnjaka iz partnerske škole. Lepbukovi su poslati poštom, a na ovaj način učenici su upoznali običaje i kulturu i ostvarili kontakt sa vršnjacima iz druge države.

eTwinning пројекат International Cards and Culture Exchange

Ученици трећег разреда, заједно са својом наставницом енглеског језика, Десанком Симић-Баждар, и ове школске године учествују у eТwinning пројекту „Међународна размена честитки и култура“ (International cards and culture exchange), у коме деца узраста 7-11 година размењују ручно прављене честитке писане на матерњем и енглеском језику и шаљу их „обичном“ поштом. Циљ је да се деца упознају са различитим традицијама и обичајима, користећи енглески језик, као и да стекну свест о богатству и различитости европских култура и језика. Поводом ускршњих празника, стигле су нам честитке од другара из далеке Литваније.

Учешће у међународном eTwinning пројекту
"Write for the Multilingual Book"

У току претходне школске године, ученици осмог разреда  који су похађали додатну наставу из енглеског језика, Никола Грујић, Барбара Пантовић, Антонија Ћирић, Жана Јеловац, Дуња Новаковић, Михајло Божић и Софија Хинић, заједно са њиховом наставницом енглеског језика, Славицом Предолац, учествовали су у међународном eTwinning пројекту Write for the Multilingual Book. Поред наше школе, у пројекту су учествовале и школе из Португалије, Шпаније, Пољске, Италије, Северне Македоније, а координатор је била школа из Турске. Ученици су имали задатак да напишу причу са темом Дан на другој планети, на матерњем и енглеском језику. Све приче су се нашле у електронском и папирном издању књиге под насловом Write for the Multilingual Book, а сви аутори прича и њихове школе добили су по примерак папирног издања књиге. Овај пројекат школе награђен је eTwinning националном и европском ознаком квалитета.

Током ванредног стања и наставе на даљину наша школа била је координатор eTwinning пројекта My Day in the Quarantine, у коме је задатак ученика био да кратким текстом или цртежом опишу један свој дан у карантину. У овом пројекту су, поред нас, учествовали ученици и њихови наставници из још 9 држава и то: Португалије, Турске, Шпаније, Велике Британије Северне Македоније, Холандије, Хрватске, Пољске и Румуније. Радови ученика нашли су се у електронској књизи My Day in the Quarantine на платформи Storyjumper.

Scroll to Top