ОБАВЕШТЕЊА

31. август 2020.

организација наставе шк. 2020/21.

Школску 2020/21.  годину започели смо мало другачијом организацијом од уобичајене.

• У одељењима млађих разреда настава се реализује у школи, у две групе, и траје од 8 до 13 часова.
• Одељења целодневне наставе и продуженог боравка у школи су
од 8, па најкасније до 17 часова.
• У старијим разредима настава се реализује по комбинованом моделу. Одељења су подељена у групе које су једног дана на настави у школи, а следећег наставу прате од куће. Први час у одељењима старијих разреда почиње у 15:30 часова.

24.08.2020.

Обавештење за родитеље и ученике

Обавештавамо Вас да су донете измене и допуне „Правилника о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање“ који је ступио је на снагу 08. августа 2020. године.

Кључне измене и допуне одоносе се на прецизирање процедура поступања када је у питању насиље ученика над запосленима у образовно васпитним установама, указивање на специфичности поступању у ситуацијама које укључују децу предшколског узраста као и децу, односно ученике који се образују по индивидуалном образовном плану (ИОП). Измене су обухватиле и прецизирирање процедура, а на основу анализе досадашње примене Правилника у свакодневној пракси.
Линк ка  „Правилнику о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање“ :

Maska

19. август 2020.

Упутство о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе

(Препоруке за безбедан повратак у школе током трајања пандемије
COVID-19)

20.05.2020.

УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА ЗА ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

школске 2020/2021. годинe

Поштовани,
Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у нашу школу.
Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину.
Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1.јуна до 20. јула.

https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/

prijemni

27. maj 2020.

УПУТСТВО ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ ОСМОГ РАЗРЕДА (ЗАВРШНИ ИСПИТ)

  • Завршни испит полажу сви ученици осмог разреда, као и одрасли који стичу основно образовање у складу са законом који се уређује образовање одраслих.
  • Завршни испит се полаже три дана – првог дана се полаже српски, односно матерњи језик, другог математикa, а трећег комбиновани тест.
  • Ученици имају обавезу да пре приступања испиту са одељењским старешином благовремено провере тачност својих личних података и података о успеху током школовања у бази података.

Пробни завршни испит

  • Ученици долазе у школу 01.06.2020. године на састанак са одељењским старешином, а време доласка у школу утврђено је распоредом који добијају од одељењског старешине (највише 9 ученика у групи).
  • Приликом доласка у школу доносе и ђачку књижицу, ради провере од стране одељењског старешине да ли сви ученици залепили фотографије на одговарајуће место у ђачке књижице…

20.05.2020.

УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА ЗА ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

школске 2020/2021. годинe

Поштовани,
Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у нашу школу.
Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину.
Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1.јуна до 20. јула.

https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/

prijemni

13. април 2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Онлајн тестирање за ученике 8. разреда – први пробни завршни испит

Поштовани ученици,
Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се вама, ученицима, обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе. Имајући у виду актелну епидемиолошку ситуацију у земљи и мере које је донела Влада Републике Србије, одлука о времену и начину полагања завршног испита биће донета накнадно, по окончању забране кретања.

1. април 2020.

Дигиталне припреме за малу матуру

На сајту rtv.rs, у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”, ученици ће имати прилику да сваког радног дана погледају избор од три до укупно две стотине задатака из математике, српског језика, биологије, хемије, физике, географије и историје.
Задаци су припремани из Збирки за припрему мале матуре од претходних година.

Mala matura
prijemni

1. април 2020.

Пријављивање ученика за полагање пријемног испита

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА
Пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, биће реализовано електронским путем веб пријавом.
Одлука је донета због ванредног стања насталог услед болести COVID- 19 изазване вирусом SARS-Cov-2.

ДЕСЕТА БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА
Пријављивање за пријемни испит за билингвална одељења у гимназији “Михајло Пупин” на Новом Београду  (енглеско и француско) почело је 31. марта и трајаће до 7. априла текуће године.
Пријава и пријемни испит су бесплатни.

ФИЛОЛОШКА ГИМНАЗИЈА
Обавештење за све ученике осмих разреда: 
пријаве за Филолошку гимназију трају до уторка 7. априла 2020. године.
Ако си заинтересован/-на да се придружиш, и у позитивној атмосфери учиш неки од десет страних језика (енглески, француски, руски, немачки, италијански, шпански, кинески, јапански, латински и старогрчки), важно је да се пријавиш у предвиђеном року.

30.03.2020.

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

школске 2020/2021. годинe

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.
Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа, као и телефонским путем (011 6277130 радним данима од 9 до 13 сати).

https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/

четвртак, 26. март 2020.

ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ!

Обавештење 
о измени Правилника о календару образовно васпитног рада основне школе за школску 2019/20. и Правилника о календару образовно васпитног рада средње школе за школску 2019/20.

среда, 18. март 2020.

ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ!

Поштовани родитељи,
Обавештени сте да је Влада Републике Србије одлучила да се, због епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним исредњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, учењем на даљину, чији је почетак 17.3.2020.
Едукативни садржаји за ученике основних школа, за учење на даљину, емитује се на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3):

Часови се емитују према распореду по разредима, који је доступан на сајту МПНТР

•          Свакодневно, почев од 8:00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
•          За све ученике, од 1. до 8. разреда, емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике 8. разреда ће бити емитовани садржаји од по три часа дневно (српски језик и математика увек, плус један од предмета који се полажу на завршном испиту).
•          Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.
•          Комуникација наставника са ученицима у ОШ „Јован Стерија Поповић“  одвија се путем различитих платформи и алата (нпр. преко одељенских вибер група, електронском поштом (мејлови), путем скајпа и сл. На Едмодо платформи ће бити документован рад сваког наставника наше школе, водећи рачуна да деца не буду преоптерећена. Наставници имају обавезу да прате шта ученици раде и бележе постигнућа, како би касније могли да вреднују њихов рад кроз индивидуално добијене повратне информације.

Желимо свим ученицима и њиховим породицама да, изнад свега, остану здрави! Сигурни смо да ћемо заједничким радом, сарадњом и стрпљивошћу превазићи све тешкоће које нам предстоје!

колектив „Стерије“

17.03.2020.

Поштовани ученици велики и мали,
Не могу да вам се обратим лично али као и директор, сви ваши учитељи и наставници и педагог и ја смо све време уз вас. У тренутно измењеној животној ситуацији и наш свакодневни лични и школски живот је измењен али измењен највише по питању места где се налазимо. Све остало трудимо се, сви заједно, да буде непрекинуто јер сви растемо и старимо даље. И ово ће проћи. Да би се комуникација између вас и нас наставила и да би успешно обављали све задатке које се постављају пред вас као ученике, неопходно је да пратите упутства ваших учитеља и наставника а да за неопходна питања и саветовања везана за учење, развој и ваше актуелне проблеме и дилеме потражите савет од педагога или психолога школе преко наших мејлова:
suza.plavanjac@gmail.com и nadastankov@yahoo.com

Велики поздрав и до следећег обраћања.
Нада Станков, психолог

plakat_dobro_dosli_prvaci

петак, 6. март 2020.

окупљање будућих првака

ОШ “Јован Стерија Поповић” позива Вас на родитељски састанак поводом уписа Вашег детета у први разред.

Састанак ће бити одржан 6. марта 2020. године у 19 часова, у зборници школе. Поведите и наше будуће прваке. Они ће се за то време дружити са својим учитељицама.
ДОБРО ДОШЛИ У “СТЕРИЈУ”, ШКОЛУ СА ТРАДИЦИЈОМ!

24.02.2020.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

23.02.2020.

ОПШТИНСКО Такмичење
из енглеског језика

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održaće se u našoj školi u nedelju, 23. 02.2020. godine. Takmičenje počinje u 13 časova, a učenici treba da budu u školi najkasnije do 12:30 časova.

Takmicenje iz engleskog
HIPPO 2020

28.02.2020.

Такмичење

Zbog produženja zimskog raspusta, termin održavanja takmičenja pomeren je za petak, 28. februar 2020.

Takmičenje iz engleskog jezika Hyppo 2020 biće održano u našoj školi 28. februara 2020. Svi zainteresovani učenici od trećeg do osmog razreda mogu se prijaviti uplatom participacije i kod svoje nastavnice engleskog jezika.

Scroll to Top