ОБАВЕШТЕЊА

1. април 2020.

Дигиталне припреме за малу матуру

На сајту rtv.rs, у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”, ученици ће имати прилику да сваког радног дана погледају избор од три до укупно две стотине задатака из математике, српског језика, биологије, хемије, физике, географије и историје.
Задаци су припремани из Збирки за припрему мале матуре од претходних година.

Mala matura
prijemni

1. април 2020.

Пријављивање ученика за полагање пријемног испита

УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА
Пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, биће реализовано електронским путем веб пријавом.
Одлука је донета због ванредног стања насталог услед болести COVID- 19 изазване вирусом SARS-Cov-2.

ДЕСЕТА БЕОГРАДСКА ГИМНАЗИЈА
Пријављивање за пријемни испит за билингвална одељења у гимназији “Михајло Пупин” на Новом Београду  (енглеско и француско) почело је 31. марта и трајаће до 7. априла текуће године.
Пријава и пријемни испит су бесплатни.

30.03.2020.

УПИС У ПРВИ РАЗРЕД

школске 2020/2021. годинe

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.
Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа, као и телефонским путем (011 6277130 радним данима од 9 до 13 сати).

https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/

четвртак, 26. март 2020.

ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ!

Обавештење 
о измени Правилника о календару образовно васпитног рада основне школе за школску 2019/20. и Правилника о календару образовно васпитног рада средње школе за школску 2019/20.

среда, 18. март 2020.

ДОПИС МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ!

Поштовани родитељи,
Обавештени сте да је Влада Републике Србије одлучила да се, због епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним исредњим школама на територији Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, учењем на даљину, чији је почетак 17.3.2020.
Едукативни садржаји за ученике основних школа, за учење на даљину, емитује се на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3):

Часови се емитују према распореду по разредима, који је доступан на сајту МПНТР

•          Свакодневно, почев од 8:00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји, који обухватају обрађене наставне јединице изабраних предмета, у складу са прописаним планом и програмом наставе и учења.
•          За све ученике, од 1. до 8. разреда, емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно. За ученике 8. разреда ће бити емитовани садржаји од по три часа дневно (српски језик и математика увек, плус један од предмета који се полажу на завршном испиту).
•          Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.
•          Комуникација наставника са ученицима у ОШ „Јован Стерија Поповић“  одвија се путем различитих платформи и алата (нпр. преко одељенских вибер група, електронском поштом (мејлови), путем скајпа и сл. На Едмодо платформи ће бити документован рад сваког наставника наше школе, водећи рачуна да деца не буду преоптерећена. Наставници имају обавезу да прате шта ученици раде и бележе постигнућа, како би касније могли да вреднују њихов рад кроз индивидуално добијене повратне информације.

(за придруживање, потребан је код групе СТЕРИЈА: 8mtju5)
Родитељи се логују као “STUDENT”

Желимо свим ученицима и њиховим породицама да, изнад свега, остану здрави! Сигурни смо да ћемо заједничким радом, сарадњом и стрпљивошћу превазићи све тешкоће које нам предстоје!

колектив „Стерије“

17.03.2020.

Поштовани ученици велики и мали,
Не могу да вам се обратим лично али као и директор, сви ваши учитељи и наставници и педагог и ја смо све време уз вас. У тренутно измењеној животној ситуацији и наш свакодневни лични и школски живот је измењен али измењен највише по питању места где се налазимо. Све остало трудимо се, сви заједно, да буде непрекинуто јер сви растемо и старимо даље. И ово ће проћи. Да би се комуникација између вас и нас наставила и да би успешно обављали све задатке које се постављају пред вас као ученике, неопходно је да пратите упутства ваших учитеља и наставника а да за неопходна питања и саветовања везана за учење, развој и ваше актуелне проблеме и дилеме потражите савет од педагога или психолога школе преко наших мејлова:
suza.plavanjac@gmail.com и nadastankov@yahoo.com

Велики поздрав и до следећег обраћања.
Нада Станков, психолог

plakat_dobro_dosli_prvaci

петак, 6. март 2020.

окупљање будућих првака

ОШ “Јован Стерија Поповић” позива Вас на родитељски састанак поводом уписа Вашег детета у први разред.

Састанак ће бити одржан 6. марта 2020. године у 19 часова, у зборници школе. Поведите и наше будуће прваке. Они ће се за то време дружити са својим учитељицама.
ДОБРО ДОШЛИ У “СТЕРИЈУ”, ШКОЛУ СА ТРАДИЦИЈОМ!

24.02.2020.

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА

23.02.2020.

ОПШТИНСКО Такмичење
из енглеског језика

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održaće se u našoj školi u nedelju, 23. 02.2020. godine. Takmičenje počinje u 13 časova, a učenici treba da budu u školi najkasnije do 12:30 časova.

Takmicenje iz engleskog
HIPPO 2020

28.02.2020.

Такмичење

Zbog produženja zimskog raspusta, termin održavanja takmičenja pomeren je za petak, 28. februar 2020.

Takmičenje iz engleskog jezika Hyppo 2020 biće održano u našoj školi 28. februara 2020. Svi zainteresovani učenici od trećeg do osmog razreda mogu se prijaviti uplatom participacije i kod svoje nastavnice engleskog jezika.

Scroll to Top